ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Velgørenhed

AnimalSouls’ drøm og hovedformål

 

Velgørenhed

AnimalSouls’ drøm og hovedformål er at være med til at skabe mere vild natur og bedre levesteder for dyr, hvorfor vi donerer 10% af overskuddet fra salget af vores produkter til udvalgte velgørende organisationer, der arbejder aktivt for dette.

Den levende verden er unik og helt særlig, fuld af den smukkeste, vildeste og mest underfundige natur og millioner af fantastiske og unikke dyrearter, med hver deres formål og plads i det samlede økosystem. Desværre er de under hårdt pres, grundet måden hvorpå vi mennesker bruger jordens ressourcer.

Ifølge WWF’s Living Planet Report fra september 2020, er en tredjedel af verdens vilde natur og to tredjedele af jordens vilde dyrearter forsvundet indenfor de seneste 50 år, bl.a. på grund af nedbrændte skove, vild natur omlagt til landbrug, byer m.m, overfiskning og forurening. Vi er ved at ødelægge vores fælles hjem, og har mistet mange enestående arter undervejs.

Vi skal lære at arbejde sammen med naturen, ikke mod den, ved bl.a. at bruge bæredygtige materialer fremstillet under hensyntagen til naturen, genbruge materialer, bruge færrest muligt kemikalier – og sikre mere vild natur og gode levesteder for verdens dyr.

Læs mere om dette og se WWF’s opsummerende video på deres hjemmeside: livingplanet.panda.org

Vi kan på det varmeste også anbefale at se A Life on Our Planet fra 2020, med Sir David Attenborough der gennemgår naturens udvikling og forfald i verden gennem hans liv, mens han samtidig fortæller om håb og giver sit bud på løsninger.

 

Vores første samarbejdspartner er Den Danske Naturfond, som vi ønsker at være aktive naturbeskyttere sammen med, for at støtte det nære og give vores hjælp til de mange truede danske planter og vilde dyr, der har få procent urørt natur tilbage at leve i.

Den Danske Naturfond arbejder for at sikre og forbedre den danske natur gennem projekter der skaber flere levesteder for dyr og planter, og mulighed for store naturoplevelser. Fonden vil bruge vores donationer til at opkøbe værdifulde naturområder i Danmark, hvor naturen genoprettes, plejes og sikres for eftertiden. Alle opkøb sker igennem frivillige aftaler med private lodsejere. Når et opkøb er sket med vores donation, vil vi dele information om dette.

Vi vil løbende indgå samarbejde med flere velgørenhedsorganisationer omkring specifikke projekter, og det vil fremgå tydeligt af vores hjemmeside, hvad overskuddet for det enkelte produkt går til. Vi vil dele information om vore samarbejder hen ad vejen, samt vores læring, – og forhåbentlig inspirere.

2020 donation

I 2020 hjalp vores donation med til at den Danske Naturfond kunne opkøbe og frede 167 kvadratmeter i Villestrup Enge syd for Rold skov, der nu lov til at være natur for altid 🌳

Intet andet sted i Danmark risler så mange rene kilder som i området ved Rold Skov. Vandet, der pibler ud overalt i ådalens sider og løber videre i Villestrup Å, er noget af det reneste kildevand, der findes i Danmark.

Den Danske Naturfond har i alt opkøbt 75 hektar tidligere marker og enge syd for Rold Skov, der skal nu være natur for altid.

Det giver dyr i området, som sjældne insekter, mange forskellige sommerfuglearter, odderne og isfuglen, bedre og uforstyrrede levesteder for altid. 

Genopretning af naturen her vil spare klimaet for flere hundrede ton CO2 hvert eneste år. Virkelig godt gået af @naturfonden

 

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom Gå tilbage til Shop